Ota yhteyttä

Case UPM: Tekoälyavusteinen laadunvalvonta

UPM Raflatacin tehokkuus ja tuotteiden laatu ovat kehittyneet Quvan avulla selkeästi

Metsäteollisuusyhtiö UPM:n tavoitteena on olla globaali markkinajohtaja puuperäisessä biomateriaaliteollisuudessa. Tarralaminaattituotteidensa laadun varmistamisessa UPM hyödyntää data-analyysia. Apuna heillä on ollut teollisen big datan analytiikkaan erikoistunut Quva Oy, ja tulokset ovat olleet erinomaisia.


Yritysten välinen yhteistyö alkoi vuonna 2015. UPM:n tytäryhtiö UPM Raflatac toimittaa asiakkailleen erilaisia tarralaminaattituotteita, ja juuri he halusivat parantaa tuotteidensa laadunvalvontaa.

– Tilasimme Quvalta ohjelmiston tuotteidemme laadunvalvonnan tueksi. Ohjelmisto otetaan nyt käyttöön kaikissa Raflatacin tehtaissa ympäri maailman. Se on aika selkeä indikaattori siitä, että Quva onnistui tehtävässään, UPM:n teknologiajohtaja Jyrki Ovaska kertoo.

Tulokset eivät jääneet laadun paranemiseen

Laadunvarmistukseen käytetty kehitystyö on johtanut siihen, että UPM Raflatacin tuottaman hukan määrä on pienentynyt oleellisesti.

– Hyödyt ovat näkyneet laadun lisäksi myös kustannus- ja tuotantotehokkuudessa, Ovaska paljastaa.

Kilpailijoistaan Quva erottautuu Ovaskan mukaan sillä, että he puhuvat asiakkaan ymmärtämää kieltä.

– Aiheet ovat monimutkaisia, mutta he puhuvat asioista siten, että myös tehdastyöntekijämme ymmärtävät.

Data-analytiikan edelläkävijä

Menestyksekkään yhteistyön ansiosta Quvan palveluja on helppo suositella myös muille yrityksille.

– Quvalla on syvällistä asiantuntemusta digitalisaatiosta data-analytiikan ja koneoppimisen saralta. Lisäksi he osaavat hyödyntää pilvipohjaisia SaaS-palveluita, Ovaska sanoo.

– Voisin suositella Quvan palveluja yrityksille, joilla on halua ja kiinnostusta kehittää toimintojaan hyödyntäen datan monia eri muotoja. He haluavat tuoda lisäarvoa asiakkaalleen, ja siksi heidän kanssaan onkin niin hyvä työskennellä, hän toteaa lopuksi.
Tilasimme Quvalta ohjelmiston tuotteidemme laadunvalvonnan tueksi. Ohjelmisto otetaan nyt käyttöön kaikissa Raflatacin tehtaissa ympäri maailman. Se on aika selkeä indikaattori siitä, että Quva onnistui tehtävässään.

Jyrki Ovaska, UPM:n teknologiajohtaja 


OTA YHTEYTTÄ


Quva Oy

Y-tunnus: 2348506-3

Osoite: Hämeenkatu 20 A
33200 Tampere

Verkkolaskuosoite: 003723485063

Myynti

Olli Pasanen
+358 50 5279 952 
olli.pasanen(at)quva.fi

Other contacts:
firstname.lastname(at)quva.fi

Tilaa demo/yhteydenotto

äLä KIRJOITA TäHäN MITääN

Tilaa uutiskirje